Vilddjuren

Vår äventyraravdelning heter Vilddjuren.

Vi träffas varannan söndagseftermiddag (16.00-18.00), i Scoutgården eller vid Scoutstugan beroende på årstid, och ibland har vi även aktiviteter på andra tider.

Den här avdelningen är ganska ny och riktar sig i första hand till dig som går i särskolan, eller har andra särskilda behov, och behöver scoutverksamhet som passar efter dina behov. Åldergränserna är inte så viktiga här, utan det viktiga är att alla ska ha en plats i scouterna. De som är med i Vilddjuren är från cirka 10 år och uppåt. Alla scouter har också med sig minst en förälder/vuxen som är med som en av ledarna i gruppen.

På Gång - Äventyrare

  • Vi har en ny hemsida!

    OBS Vi har bytt till en ny hemsida! Denna sida uppdateras inte. För aktuell information, anmälningar etc., gå till den nya sidan https://katrineholm.scout.se

    Den här sidan fungerar nu som historiskt arkiv, och du kan även hitta vår första hemsida under Om oss - Gamla arkivet!

  • Välkommen till Vilddjuren

    Vilddjuren är en ganska ny avdelning som startade hösten 2016. Här är inte åldergränserna så viktiga, men vi som är med är från ungefär 10 år och uppåt. Vi gör scoutaktiviteter som är anpassade efter scouterna i gruppen, som i första hand riktar sig till de som går i särskolan eller har andra särskilda behov. Vi träffas normalt varannan söndagseftermiddag. Verksamheten bygger på att alla scouter har med sig minst en förälder/vuxen som är med som en av ledarna i gruppen. Se mer i Vilddjurens program!

  • Vill du också bli scout?

    Om du vill prova på scouterna nu när vi startar igen efter jullovet kan du göra en intresseanmälan. Mer information om vad som gäller för de olika grupperna finns nedan. OBS Vid kö ges förtur om en förälder/vuxen kommer med som ledare!

    Anmäl dig här! Eller till resp. kontaktperson.

    Våra åldersgrupper:

    Spårarscout: Årskurs 2-3 (födda 2009-2010). Vi har grupper på måndagar, tisdagar och torsdagar kl. 18.00-19.30. Kontakt: Pelle, 070-376 54 20.

    Upptäckarscout: Årskurs 4-5 (födda 2007-2008). Vi har grupper på tisdagar och onsdagar kl. 18.30-20.00. Kontakt: Anette, 070-654 27 23.

    Äventyrarscout: Årskurs 6-8 (födda 2004-2006). Torsdagar 18.30-20.30. Kontakt: Anna-Karin, 072-512 01 59.

    Utmanarscout: Årskurs 9- (födda 2003 och tidigare). Fredagar från 19.30. Kontakt: Helena, 070-422 91 27.

    Avdelningen Vilddjuren riktar sig till dig som går i särskolan eller har andra särskilda behov (ålder från ca 10 år). Vilddjuren träffas normalt varannan söndagseftermiddag kl. 16-18, och verksamheten bygger på att barnen/ungdomarna deltar tillsammans med en förälder/vuxen. Ange särskilt om intresseanmälan gäller denna grupp!

    För yngre barn upp till och med årskurs 1 (födda 2011 och senare) finns familjescouting, en prova-på-verksamhet som också bygger på att barn och vuxen deltar tillsammans. Vår familjescoutgrupp träffas varannan vecka, söndag förmiddag. Skicka en intresseanmälan om ni är intresserade, så vi vet att ni vill vara med! (läs mer här!).

    Det kostar inget att prova på Scouterna några gånger, sedan är medlemsavgiften 225 kr per termin (100 kr per termin för familjescouter och för vuxna/ledare).

Skidkväll och Faluhajk 2018

.

Scouternas Skidkväll anordnades i Spökbacken 29 januari lagom när backen hade öppnat, och underlaget var fint i den del av backen som var preparerad. Dessutom föll snön vackert och bidrog till vinterstämningen. Scouter i alla åldrar - från familjescouter och uppåt - hade möjlighet att prova på skidåkning. Grillen var också tänd, och där grillades många korvar och en och annan burgare.

Skidkvällen fungerade även uppvärmning för äventyrarscouterna, som under helgen 2–4 februari sedan åkte på sin traditionella skidresa till Borlänge. I år var det 16 personer, scouter från 13 år och vuxna ledare, som deltog. Det blev två intensiva dagar med full fart i de fina backarna i Romme. Som vanligt stod vi först i liftkön på morgnarna för att få börja dagen i nypreparerade pister med "Manchestersnö". Det fungerar fint som motivation och gör alla, eller i varje fall de flesta, morgonpigga. Det var både mindre vana skidåkare som lärde sig att åka bättre under helgen, och mer vana som fick sina utmaningar i de brantare backarna. Dessutom blev det äventyrsbad i Maserhallen i Borlänge samt två övernattningar i Borlänges scoutgård, Tansågården. Den här så kallade "Faluhajken" (eftersom resan de första åren gick till Falun) är en mångårig tradition som säkert lever vidare länge än och ger fler scouter möjlighet att prova på skidåkning.